Наградиха победителите в конкурса за детска рисунка, част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ на Община Ямбол

Заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов награди победителите в конкурса за детска рисунка „Коледа“, част от благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“, която вече петнадесет години набира средства за лечението на тежко болни деца и младежи.
„Толкова красив Безистена никога не съм го виждал. Това е заради вас, скъпи деца, заради вашите прекрасни рисунки. Днес ще научите един ценен урок – че трябва да бъдете съпричастни. Вие имате късмета с вашия талант и рисунки да помагате на хората, които имат нужда от тази подкрепа. Искам да напомня на всички, че тази кампания не е само днес, не е само на Коледа, а през цялата година,“ каза Енчо Керязов.
Музикантите от Камерен оркестър „Дианополис“ Красимира Султанова (цигулка) и Мария Славова (орган) придадоха празнична тържественост на церемонията, която се проведе в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.
В тазгодишния конкурс се включиха близо 800 участници. Журито отличи 83 деца, от които 68 получиха диплом. Рисунките на 15 млади художници бяха отпечатани на картички, които вече са в разпространение и струват 2 лева.
Всички номинирани творби са включени в тематичната изложба, която може да бъде видяна в ямболския Безистен до 9 декември, петък.
Община Ямбол се обръща към всички фирми в града, които имат желание да подкрепят кампанията и да разпространяват картички в търговските си обекти, да се обадят на телефони 046610066 и 089 858 5530.
„Подай ръка – спаси живот“ е целогодишна кампания, така че всеки желаещ може да помогне със средства по всяко време на годината.
Снимки от събитието са публикувани на страницата на Община Ямбол във Фейсбук: https://www.facebook.com/yambolofficial